Services


Clipboard

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op de website overheid.nl Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Verderop leest u hier meer over.

Wat kunt u doen?
Klik hier voor het APK-keuringsschema van de RDW.

Nog niet eerder gekeurd
Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u in het APK-keuringsschema zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden. Ook kunt u hieruit aflezen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren.

Al eerder gekeurd
Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring opzoeken met de RDW kentekencheck . Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Verandering brandstof
Als de brandstof van uw voertuig verandert, dan kan het zijn dat uw voertuig eerder en vanaf dan vaker of minder vaak gekeurd moet worden.


Autolift

Op afspraak kunt u uw auto brengen waarna onze monteurs het benodigde onderhoud en/of reparatie zullen uitvoeren. Onze monteurs hebben een jarenlange ervaring(VAG groep) en hebben kennis van de nieuwste technieken. Regelmatig worden er cursussen gevolgd om kennis bij te schaven en te vergaren. Het bedrijf fungeert tevens als erkend leerbedrijf waar leerlingen een kans geboden wordt om ervaring op te doen tijdens hun monteursopleiding.


De Algemene Periodieke Keuring is niet meer dan een momentopname. Bovendien wordt vooral gekeken naar de verkeersveiligheid. Motor en versnellingsbak komen bijvoorbeeld helemaal niet aan de orde. Wordt uw auto goedgekeurd, dan betekent dit dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Ondanks de APK moet er regelmatig door een vakman naar de staat van uw auto gekeken worden. Hoe vaak hangt uiteraard helemaal af van hoeveel u rijdt. U weet zeker dat autobedrijf Oldehove uw auto van top tot teen controleert. Daarbij komen alle belangrijke onderdelen aan de orde. Van remmen en banden tot schokdempers, uitlaat en katalysator. Wordt bij de onderhoudsbeurt een mankement geconstateerd, dan hoort u dit meteen. Ook kan de monteur u precies vertellen welke reparaties u op korte termijn nog kunt verwachten. U weet dus vooraf precies waar u aan toe bent en wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.


Klik hier om een afspraak te maken
Coffee

In het kantoor bevindt zich de balie waar u klantgericht geholpen wordt en waar de afspraken gemaakt worden. (uiteraard kunt u via de mail of telefonisch een afspraak maken) In onze kantine kunt u eventueel blijven wachten onder het genot van een kop koffie. De koffie staat hier altijd klaar!